CulturaNova Twitter  CulturaNova Facebook 
 
 

 

Poppodium de NIEUWE NOR

Tracy Bonham


In navolging van een succesvolle samenwerking verleden jaar met een dj-performance van dEUS-voorman Tom Barman presenteert poppodium de NIEUWE NOR dit jaar tijdens Cultura Nova een divers programma variërend van TechNORm XL en het aantreden van een gast-dj tot een optreden van singer-songwriter Tracy Bonham. Hou de website in de gaten voor de meest actuele informatie.

Singer-songwriter en violiste Tracy Bonham vergaarde in 1997 wereldwijde bekendheid met de legendarische single ‘Mother Mother’. In dat jaar kreeg ze Grammy nominaties voor 'best female rock vocal performance' en 'best alternative performance'.

Tracy Bonham begon al op vijfjarige leeftijd met muziek en speelde op haar 14e viool en piano. Beide instrumenten gebruikt ze nu samen met de gitaar. Haar belangrijkste label-debuut 'The Burdens of Being Upright' leverde haar twee Grammy’s, een MTV Award nominatie en een gouden album op. In het jaar 2000 speelde ze op Pinkpop. Met haar laatste Indie EP laat Tracy Bonham haar gevoelige kant zien met vooral akoestische nummers, waaronder het schitterende Something Beautiful. Zij bespeelt daarop alle instrumenten zelf.

Maandag 1 september, 21.00 uur, NIEUWE NOR Heerlen.
Vloeibaar Ft. Kraak & Smaak


Cultura Nova en poppodium NIEUWE NOR presenteren de Kraak & Smaak DJ's, bekend van hun mega-hit 'Squeeze Me'. En dat breekt de week in tweeën... Wie vorig jaar bij Tom Barman was, weet hoe ongelooflijk leuk dat kan zijn!


Sinds de release van het Kraak & Smaak-debuut Boogie Angst (2006) deed de band meer dan 200 optredens. Ze is door I-DJ uitgeroepen tot Must See Live Band, ze was support act tijdens de Europese tour van Faithless en heeft prestigieuze optredens in de USA achter de rug, waaronder het Coachella Festival, SXSW Festival, de Miami Winter Music Conference én uitverkochte optredens als headliner tijdens hun laatste tournee langs de oost- en westkust van de USA.
 
Woensdag 3 september, 21.00 uur, NIEUWE NOR Heerlen.Jawat! / Audio Elixer


We praten over Zwarte Apen en Zwarte Parels als we het hebben over de meest experimentele hiphopacts van het moment: Jawat! & Audio Elixer. Jawat! won in december 2005 de Grote Prijs van Nederland en verraste vriend en vijand met zijn debuut 'Ut Zwarte Aap'. Nederland werd op hoge spanning klaargestoomd voor de Batterij. De nieuwe cd staat klaar en ook Jawat! stuitert als een opgevoerd Duracell konijn heen en weer in afwachting van de nieuwe shows. Als support hebben we vanavond de 'neven' van Jawat! namelijk 'de Zwarte Parels' van Audio Elixer waarin Zwolle en Rotterdam elkaar vinden onder leiding van voormalig DuvelDuvel-lid Rein de Vos. Audio Elixer staat inmiddels in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland 2008.

Vrijdag 5 september, 21.00 uur, NIEUWE NOR Heerlen.


www.nieuwenor.nl

 
 
Archief 20 jaar CN!!
Festival 2011
Festival 2010
Coproductie+
Festival 2009
Festival 2008
Festival 2007
Festival 2006
Festival 2005
Festival 2004
Festival 2003
Festival 2002
Festival 2001
Festival 2000
Festival 1999
Festival 1998
Festival 1997
Festival 1996
Festival 1995
Festival 1994
Festival 1993
Festival 1992
Festival 1991