CulturaNova Twitter  CulturaNova Facebook 
 
 

 

Glaspaleis Muziek


Op het terras van het Glaspaleis is tijdens Cultura Nova muziek te beluisteren op het daarvoor ingerichte openluchtpodium. Een bijzondere plek is hierbij weggelegd voor de speciaal door Marc Huynen samengestelde The Mo’Jones Bigband.


The Mo’Jones Bigband

Aansluitend aan de opening van Cultura Nova presenteert zanger Mo’Jones tijdens een groots openluchtconcert een nieuwe, samen met Marc Huynen geformeerde, bigband; The Mo’Jones Bigband.

Zanger en Hammondspeler Mo’Jones, die optredens op grote festivals zoals North Sea Jazzfestival en Pinkpop op zijn naam heeft staan, leerde Marc Huynen tijdens een tournee door China kennen. Beiden bleken ze een grote passie te hebben voor Bigband Jazz. Een nieuw plan werd geboren, een nieuwe band: The Mo’Jones Bigband.

The Mo’Jones Bigband staat garant voor rasechte Bigband Swing waarbij klassiekers van onder andere Frank Sinatra en Ray Charles natuurlijk niet ontbreken. Uiteraard worden ook de nodige eigen composities van Mo en Skinnie Jones uitgevoerd. Wees voorbereid op een avond vol swing, rock en soul!

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Huis voor de Kunsten Limburg.

Vrijdag 29 augustus 22.30 uur, Pancratiusplein Heerlen


Haytam Safia
Haytam Safia is een klassiek Arabisch geschoolde musicus, maar zijn muziek en composities zijn beïnvloed door andere muziekstijlen als  klassiek, Balkan, blues en jazz. Tijdens Cultura Nova speelt hij met zijn kwartet in het Glaspaleis.

www.haythamsafia.com
www.myspace.com/haythamsafia

Zaterdag 30 augustus 21.30 uur, terras Glaspaleis Heerlen.


Krakow
Krakow is niet alleen de naam van de voormalige hoofdstad van Polen, het staat ook voor een groep Vlaamse muzikanten uit Herk-de-Stad, net over de grens in het andere Limburg. Al zal misschien niets beter het geluid van de band Krakow omschrijven als de mistroostigheid van een wandeling op een koude winterse dag door een verlaten Poolse stad. “This sounds as pure as the heart is”, zei Lisa Germano toen ze de soundcheck van haar tot dan toe onbekende support in de Botanique in Brussel hoorde. En dus vernoemde Krakow haar laatste album uit 2007: ‘As the heart is’. Een album, geproduceerd door Luuk Cox (Buscemi, Shameboy, Arsenal) dat een thema meekreeg: ‘onbehagen en een rusteloos hart meekreeg’. Liefhebbers Sigur Rós haasten zich vanavond best langzaam naar het Glaspaleis voor een schitterend concert van deze band die eerder de support was van bands als Joan As Police Woman, Low, Shearwater, Lisa Germano, Woven Hand en Explosions in the Sky.

Donderdag 4 september 20.00 uur, terras Glaspaleis Heerlen.


Jodymoon

Jodymoon is één van de kometen aan de Nederlandse pophemel. Zowel als duo als als band maakt deze formatie furore. Jodymoon won de Publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland 2007. Met hun tweede album - 'Never gonna find it in another story' – haalden zangeres Digna Janssen en gitarist Johan Smeets alom lovende recensies. Termen als mooi, warm, vakmanschap en melancholische pop van het allerhoogste niveau of 'het vaker beluisteren waard', komen regelmatig langs. Jodymoon werkte een indrukwekkende lijst optredens af door heel Nederland. Daarbuiten waren ze ook regelmatig in Duitsland en België te bewonderen en deden o.a. de support voor Joan Armatrading.

Vrijdag 5 september 21.00 uur, Terras Glaspaleis Heerlen


Duke Garwood
Londenaar Duke Garwood wordt regelmatig vergeleken met Mark Lanegan, die zichzelf dan weer graag vergelijkt met Tom Waits. En jazeker, er zijn vergelijkingen te trekken tussen Duke Garwood en de stem of de surrealistische teksten van Waits. “Het klinkt als traditionele country blues die aan een muur van eenentwintigste-eeuw stedelijk lawaai wordt onderworpen”, schreeft de Guardian. En zo nemen geluiden als klarinetgehuil, spookachtige bekkens, afwijkende akkoordenschema’s of brutale drums een vervreemdende plaats in in de avantgarde-blues van deze bijzondere singer-songwriter. Eind september verzorgt Garwood het voorprogramma van de Europese tour van de legendarische artpunkband Wire (op 19 september o.a. in De Melkweg in Amsterdam).

Zondag 7 september 20.00 uur, terras Glaspaleis Heerlen.


Grupo Puja! band
Na afloop van de voorstelling Do-Do land van Grupo Puja!, die wordt begeleid door stevige live-muziek van een speciale Grupo Puja! Band, knalt de band op het Pancratiusplein nog even door. Hun muziek ontstaat tijdens het creatieve proces van de voorstelling en houdt het midden tussen new age, etnisch en klassiek met een gezonde dosis progressieve ritmes en elektronische rock. Mensen die naar de website van Cultura Nova surfen krijgen op de intropagina stiekem al een klein voorstukje te horen.

Zaterdag 6 september 22.30 uur, Pancratiusplein.

 
 
Archief 20 jaar CN!!
Festival 2011
Festival 2010
Coproductie+
Festival 2009
Festival 2008
Festival 2007
Festival 2006
Festival 2005
Festival 2004
Festival 2003
Festival 2002
Festival 2001
Festival 2000
Festival 1999
Festival 1998
Festival 1997
Festival 1996
Festival 1995
Festival 1994
Festival 1993
Festival 1992
Festival 1991