CulturaNova Twitter  CulturaNova Facebook 
 
 


 

Project Sally, Danshuis Station Zuid / Joost Vrouenraets, Slik en Danshuis Station Zuid / Helma Melis

Van Limburgse Bodem II


Van Limburgse Bodem, een initiatief van Huis voor de Kunsten Limburg en dit jaar mede geproduceerd door Danshuis Station Zuid, is terug met vier verse dansinitiatieven uit Limburg; Project Sally, Danshuis Station Zuid / Joost Vrouenraets, Slik en Danshuis Station Zuid / Helma Melis. Vier makers, vier stijlen in een avondvullend programma. Moderne dans, Modern Ballet, Danstheater wat is eigenlijk het verschil? Het publiek krijgt in een meer gangen menu een uiteenlopend palet aan smaken voor de kiezen. Met als appetizers de vooropleiding dans Venlo en vakopleiding Maastricht; het talent voor de toekomst! Samen bouwen ze aan een vruchtbaar dansklimaat in Limburg.

Project Sally - Arr 1./PS
Arr.1.PS is een eerste deel uit een serie zuidelijke laboratoriumprojecten voor compositie en choreografie, een co-productie met Danshuis Station Zuid, Productiehuis Brabant en Muzieklab Brabant. Een aaneenschakeling van fragmenten van emoties in een menselijke zoektocht naar aanraking. Project Sally is het atelier van danskunstenaars Stefan Ernst, Caroline Ribbers en Ronald Wintjens.

Danshuis Station Zuid/ Joost Vrouenraets - Notre jardin de cages
Een bevlogen jongeman dwaalt door het landschap van zijn eigen psyche. Drie vrouwen confronteren hem met zijn eigen bestaan. Een eigenzinnige voorstelling over angst en eenzaamheid, moederschap, sensualiteit en broederschap, liefde en vergankelijkheid. Joost Vrouenraets afkomstig uit Heerlen, heeft jarenlang gedanst in de gezelschappen van Maurice Béjart en richtte in 2006 GOTRA Ballet in Heerlen op. Notre jardin de cages is de eerste productie van Joost bij Danshuis Station Zuid, voortkomend uit de samenwerking die is gestart met een coachingstraject in 2007.

SLIK - The Itch, the Bitch and the Switch
Wat blijft er over na de devaluatie van emancipatie, de carrière en het moederschap. Is het Axe-effect wel een probaat middel tegen de jeuk van de postmoderne bitch? Een acteur, drie dansers en beeldend kunstenares Ilse van Lieshout bundelen krachten, verstrengeld raken en loslaten. In dit project werken amateur- en profdansers samen.

Danshuis Station Zuid/Helma Melis - C.C.A.G
C.C.A.G  is onderdeel van de serie zuidelijke laboratoriumprojecten Arr. Choreografe Helma Melis stemt alles tot in de puntjes op elkaar af, met sprankelende kleuren, naïeve symboliek, slimme vondsten en een sportieve dansstaal. Niemand minder dan het Iraakse muziektalent Hawar Tawfiq (1982), afgestudeerd aan de Fontys Academie, componeert de muziek.

Als appetizer danst de Vooropleiding Dans Venlo een choreografie van Daniel Morales en de Vakopleiding Dans Maastricht een choreografie van Jan Linkens.

Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met Productiehuis Brabant, Muzieklab Brabant en Cultura Nova, met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de provincie Limburg.

www.huisvoordekunstenlimburg.nl
www.stationzuid.com

 
 
Archief 20 jaar CN!!
Festival 2011
Festival 2010
Coproductie+
Festival 2009
Festival 2008
Festival 2007
Festival 2006
Festival 2005
Festival 2004
Festival 2003
Festival 2002
Festival 2001
Festival 2000
Festival 1999
Festival 1998
Festival 1997
Festival 1996
Festival 1995
Festival 1994
Festival 1993
Festival 1992
Festival 1991