CulturaNova Twitter  CulturaNova Facebook 
 
 


 

Urban Dance Night

Kyteman’s Hiphop Orkest / Scapino ballet Rotterdam / Rumpshaker Party

Kyteman's Hiphop Orkest

‘Zelden klonk hiphop live zo energiek en betoverend’ (NRC)

Nog niet zo lang geleden was Colin Benders, alias Kyteman, bij het grote publiek volstrekt onbekend, maar sinds de release van The Hermit Sessions is daar verandering in gekomen. En dat is natuurlijk mede te danken aan zijn bijzondere optredens met zijn 20-koppig Kyteman’s Hiphop Orkest.

Sinds zijn verbluffende show op Noorderslag in januari heeft hij met dat swingende collectief muziekminnend Nederland wakker geschud. Ook het Pinkpop-publiek wist hij dit jaar aan zijn voeten te krijgen. Het gezelschap combineert op sublieme wijze hiphop met deels akoestische muziek.

Oor: ‘<..>een indrukwekkend schouwspel.’
Parool: ‘Soms ingetogen en dan weer volop uitbundig dirigeerde de intens genietende Kyteman zijn hiphoporkest naar een mooie finale.’
de Volkskrant: ‘Griezelig perfecte show Kyteman.’

Kyteman’s Hiphop Orkest is een project van productiehuis ON (www.oninternet.nl).

Scapino Ballet Rotterdam (NL)

DANSMACHINE4

DANSMACHINE4 is een interactieve kunstinstallatie van Jérôme Siegelaer (internationaal beter bekend als VJ Stalker) waarin de mogelijkheden van dansbewegingen en lichaamstaal worden onderzocht. De installatie kan worden gemanipuleerd door degene die het bekijkt en beleeft: bewegingen van toeschouwers worden gespiegeld in prachtige beelden van een geprojecteerde danser van Scapino Ballet Rotterdam, Brandon O’Dell.

De muziek voor de DANSMACHINE4 is gemaakt door Ivar Bjørnson, oprichter en muzikant van de internationaal bekende metalband Enslaved. Verder werken aan DANSMACHINE4 de twee vj's Daniel Dommermuth (Duitsland) en Nicola Saponaro (Italië) mee en twee technici, Herman Budde en Bram Snijders.

DANSMACHINE4 is doorontwikkeld op invitatie van STRP Festival in Eindhoven en nu te zien tijdens Cultura Nova.

Rumpshaker party

Van hiphop tot dance classics, van Balkan beat tot Baile Funk en van eighties tot hedendaagse clubmuziek; tijdens Rumpshaker passeren al deze muziekstijlen de revue. Probeer daar maar eens bij stil te blijven staan!

http://www.Kyteman.com
http://www.dansmachine.nl/

Foto('s): Roel D

 
 
Archief 20 jaar CN!!
Festival 2011
Festival 2010
Coproductie+
Festival 2009
Festival 2008
Festival 2007
Festival 2006
Festival 2005
Festival 2004
Festival 2003
Festival 2002
Festival 2001
Festival 2000
Festival 1999
Festival 1998
Festival 1997
Festival 1996
Festival 1995
Festival 1994
Festival 1993
Festival 1992
Festival 1991