CulturaNova Twitter  CulturaNova Facebook 
 
 


 

Festivalplein Muziek en sfeer

28 augustus tot en met 6 september

Het bruisende hart van de 19de editie van Cultura Nova klopt dit jaar in en rondom SCHUNCK*. Gedurende tien dagen zijn dagelijks van allerlei activiteiten op het Pancratiusplein. Uiteraard kan het publiek er gedurende het festival terecht voor informatie, kaarten, het programma, een hapje en een drankje. Voor de gelegenheid ondergaat het plein een metamorfose en verrijzen objecten van de internationaal befaamde ontwerpers van Picto Facto. Objecten die doen denken aan werk van Niki de Saint Phalle, bekend van de sculpturen naast Centre Pompidou.

THE BAND HOTEL

Al eens donder gehoord die muziek maakt? Dan is nu de kans. Met behulp van Tesla Coils en gerobotiseerde percussie slaagt de band ArcAttack erin om heel aparte, mooie klanken tevoorschijn te toveren waarbij met zo'n half miljoen volt in de lucht onder andere een gitaar wordt bespeeld. Het resultaat is ronduit spectaculair.

Apunto

UNA MAS brengt Cubaanse liedjes in een traditionele setting. Populaire, Cubaanse liedjes over de liefde en over het leven. Het repertoire bestaan uit ritmische 'sons' en 'bolero's' die worden gekenmerkt door harmonieuze melodie lijnen in een langzaam slepend tempo. UNA MAS bestaat uit Marcel van der Heyden zang en gitaar, Peter Blom percussie, Ben Berendsen gitaren en Henri Schuller op contrabas.

Grupo Seis Caminos

Voetjes van de vloer met deze heuse Salsaworkshop! Natuurlijk niet zonder demo van tevoren en op sounds van een heuse Salsa-dj... maar dan mag je daarna ook wel echt zelf aan de bak!

Geert Roelofs & Friends

Jazzrowski = Pop goes jazz meets jazz goes pop

Geert Roelofs is geen onbekende bij Cultura Nova; al enkele malen eerder was hij - bijgestaan door vrienden – te beluisteren op het festivalplein. Ook dit keer belooft het weer een muzikaal feestje te worden. Geert Roelofs & Friends bestaat uit: Dominique Vantomme (Piano) Patrick Deltenre (Gitaar) Werner Lauscher (Contrabas) en Geert Roelofs (drums). On vocals: Marie-Ange Teeuwen (Zap mama, Ozark Henry, Paul Michiels), Karen Yperman (Natalia, Barbara Dex) & Cocojr

De reizende bioscoop

De Reizende Bioscoop is een mooie 34 jaar oude DAF 33 omgebouwd als mini Drive-In. Een verwijzing naar tijden waarin er nog niet overal bioscopen en televisies waren. De Reizende Bioscoop brengt de romantiek van weleer terug bij de mensen. In de auto kunnen vier mensen tegelijkertijd naar een film kijken. Nieuwsgierig? Neem dan plaats in de DAF!

Foto('s): Picto Facto

 
 
Archief 20 jaar CN!!
Festival 2011
Festival 2010
Coproductie+
Festival 2009
Festival 2008
Festival 2007
Festival 2006
Festival 2005
Festival 2004
Festival 2003
Festival 2002
Festival 2001
Festival 2000
Festival 1999
Festival 1998
Festival 1997
Festival 1996
Festival 1995
Festival 1994
Festival 1993
Festival 1992
Festival 1991