CulturaNova Twitter  CulturaNova Facebook 
 
 
  

Toneelacademie Maastricht / Theater K / Theater Aachen / Cultura Nova

Aachener Performance-Night 

“Insomnia: passionately awaiting the darkness of night”

De Aachener Performance-Night heeft het karakter van een blinde speeddate. Vol verrassende, spannende, misschien wel sensuele, ontmoetingen met onbekende en toch bijna vertrouwde soortgenoten. Theaterdieren, jagers met nachtkijkers, op zoek naar een prooi. Teletubbies meet fascists meet gabbers meet scientists meet yuppies meet sleepers meet audiences. Tussendoor bijkomen, ervaringen uitwisselen, energie opdoen voor een volgende trip. Daarna afterparty, cooling down en het echte nachtleven in. Met de zintuigen op extra scherp.

Toneelacademie Maastricht loopt voorop in de ontwikkeling van performancetheater. Elf jaar geleden startte zij als eerste theateropleiding in Europa met de opleiding tot theatrale performer. Voor Theater Aachen is dit performancetheater vrij uniek. Men heeft enkele ster-acteurs en muzikanten gevraagd om met bijzondere performances deel te nemen aan deze avond. Theater K keert zich met haar reguliere werk al tegen de traditionele theatervormen, theater als spiegel en als kritiek tegen de tijdgeest. Theater K heeft enkele gasten speciaal uitgenodigd voor de performancenight. Gezamenlijk is door Theater K, Theater Aachen, Toneelacademie en festival Cultura Nova het initiatief genomen voor de eerste editie van Aachener Performance-Night. Een unieke samenwerking en een bijzonder event.

Theater Aachen is daarbij het huis waar de theatrale performance de brug vormt tussen normale openingstijden en de leegte van de uren daarna. Avond gaat over in nacht, publiek verplaatst zich in tijd en ruimte, belandt op (onverwachte) plekken in het gebouw waar performers, acteurs, zangers, in verhalen, beelden, soundscapes, installaties staan. Met grotere en kleinere presentaties uit de theatrale performancekeuken van de Toneelacademie Maastricht, Theater K en het Theater Aachen.

Tijdens de Aachener Performance-Night zijn o.m. te zien: Der Gabber Oper, des/Jägers/Meisters/Lust, Flugversuche, I will not, Out of my mind en In solchen Nächten te zien. De performances worden verzorgd door onder meer Theater K, twaalf studenten van de Toneelacademie Maastricht, Christian Cadenbach, Anirahtak, Evelyne Verhellen, Nicole Erbe, Roland Mertens, Heribert Leuchter, Joey Zimmermann, Annalisa Derossi, Volker Straebel én Musici van het Aachener Sinfonie Orchester.

Alle performances zijn beeldend, muzikaal en Duits/Engels gesproken.

Foto's: Theater Aachen, Theater K en Toneelacademie Maastricht

Bestellenzaterdag 28 augustus 20.30-02.00 uur
LocatieStadttheater Aachen, Theaterplatz 1, 52062 Aken
Prijs€ 15,- (studenten: € 10,-)
Infowww.toneelacademie.nl 
www.theater-k.de
 
www.theater-aachen.de
 
 
Archief 20 jaar CN!!
Festival 2011
Festival 2010
Coproductie+
Festival 2009
Festival 2008
Festival 2007
Festival 2006
Festival 2005
Festival 2004
Festival 2003
Festival 2002
Festival 2001
Festival 2000
Festival 1999
Festival 1998
Festival 1997
Festival 1996
Festival 1995
Festival 1994
Festival 1993
Festival 1992
Festival 1991