CulturaNova Twitter  CulturaNova Facebook 
 
 
 

 

After All

muziektheater 

Halfnaakte vrouwen die de koninginnen van de nacht spelen in jacuzzi’s terwijl net zo schaars geklede mannen via ‘rhymes’ elkaar tekstueel naar de kroon steken. Daarvoor lijkt de hiphop-cultuur (lees liever: urban) te staan als je TMF tegenwoordig mag geloven. Maar van origine is hiphop iets anders; een levensstijl waarin onderling respect en vertrouwen een belangrijke rol spelen. En die thema’s komen naar voren in deze muziektheatervoorstelling van poppodium NIEUWE NOR waarvan op 28 augustus de première plaatsvindt tijdens Cultura Nova.

Twee vierdejaars studentes van de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht lieten zich voor hun afstudeerregie After All inspireren door de hiphop-cultuur van nu en plaatsen het stuk Phaedra van Jean Racine uit 1677 in de tegenwoordige tijd. Het resultaat wordt op 28 augustus a.s. tijdens Cultura Nova Zomerferstival uitgevoerd onder de naam After All 'een muziektheatervoorstelling'.

Phaedra is hartstochtelijk verliefd op haar stiefzoon. Ze weet dat ze die liefde niet mag uiten, omdat dat eerverlies zou betekenen voor haar, haar man en haar stiefzoon. De community waar ze deel van uit maakt zal dit ook nooit accepteren Met haar verstand probeert ze haar driften en haar passie te beteugelen. Dat mislukt….In After All. wordt Koningin Phaedra bijgestaan door haar voedster Oenone op haar wanhopige zoektocht om te achterhalen hoe het zo verschrikkelijk mis kon gaan.

Het immer voortdurende gevecht tussen gevoel versus en verstand is van alle tijden. De verzen uit het originele stuk werden vervangen door een hedendaagse taal; een combinatie van ritmische teksten, liedjes en beats. Net als in de hiphop worden de expressiemiddelen woord, beweging, beat en beeld door en naast elkaar gebruikt. Het Noord-Limburgse electronica collectief Funckarma verzorgde de passende muziek bij het muziektheater stuk.

De samenkomst van het thema uit de klassieke oudheid, de immer voortdurende struggle van de mens voor respect, gecombineerd met de elementen uit de hiphop-cultuur maken van After All een eigentijdse, multi-disciplinaire muziektheaterervaring, waarbij het stuk Phaedra van Jean Racine radicaal aangepast, bewerkt en gesampled werd.

Regie: Hanne Vandersteene, Mahlu Mertens. Spel: Gusta Geleijnse, Harriët Stroet. Muziek: Funckarma, Susan Clynes. Deze voorstelling is tot stand gekomen dankzij steun van de gemeente Heerlen en de provincie Limburg.

Bestellenzaterdag 28 augustus 20.00 uur (Open 19.30)
LocatieNIEUWE NOR, Pancratiusstraat 30, Heerlen
Prijs€ 8,- (studenten € 6,-)
InfoDuur: 60 min
 
 
Archief 20 jaar CN!!
Festival 2011
Festival 2010
Coproductie+
Festival 2009
Festival 2008
Festival 2007
Festival 2006
Festival 2005
Festival 2004
Festival 2003
Festival 2002
Festival 2001
Festival 2000
Festival 1999
Festival 1998
Festival 1997
Festival 1996
Festival 1995
Festival 1994
Festival 1993
Festival 1992
Festival 1991