CulturaNova Twitter  CulturaNova Facebook 
 
 
 

 

The Rolling Beatles

Get back to where it all began…. (Première)

Get back to where it all began… is een multidisciplinair en informatief kunstproject, waarin muziek, beeld en woord de ingrediënten vormen voor een bijzondere voorstelling. Tegen een decor van een filmisch- en fotografisch verslag van de jonge cineast Michael Kolenbrander en kunstenares/fotografe Rimke Nolten - en met tekstbijdragen van schrijverBen van Melick - brengt de groep in een muzikale theatershow als het ware een ode aan de twee meest vermaarde rockpopgroepen aller tijden: The Rolling Stones en The Beatles. Een project, waarin muziek, film, fotografie, design, literatuur en journalistiek samensmelten tot oorverdovend en oogverblindend theater. 

Inspiratie voor de voorstelling hebben de heren van The Rolling Beatles opgedaan in de befaamde Abbey Road Studios in Londen. Abbey Road… ‘back where it al began’ en tot bloei kwam. De invloed die de muziek van Stones en Beatles wereldwijd heeft gehad op onder andere de muziekontwikkeling, de jeugd en de kunst is enorm. Maar hun muziek is tijdloos: ook nu nog inspireert die muzikanten en zet het aan tot nieuwe ontwikkelingen. De muziek blijft voeden, blijft actueel. Get back to where it all began… benadrukt dit in woord, beeld én geluid. 

Uiteraard is in de voorstelling een centrale rol weggelegd voor de muziek. Naast muziek van The Beatles en Stones zelf, komt ook muziek voorbij van rockers die voor deze bands van belang zijn geweest en zijn er een aantal eigen nummers van The Rolling Beatles te horen. Geen doorsnee ‘coverband’ dus: ze zetten de hoogtepunten uit de pophistorie naar eigen hand. Energie en stylering, ‘that’s their way’.Ultrakorte speelfilmpjes van Michael Kolenbrander op teksten van Ben van Melick belichten op speelse wijze het typische in woord en muziek.  

The Rolling Beatles bestaan uit Hans Keuls (drums), Pieter Vermeulen (gitaar), Paul Logister (bas en zang) en Ralph Winkler (gitaar en zang).

Met medewerking van: Ben van Melick, Michael Kolenbrander en Rimke Nolten.
Toneelbeeld: Michael Kolenbrander en Rimke Nolten.
Regie: Aimée Charlier

Foto: Rimke Nolten

Bestellenzaterdag 28 augustus 20.30 uur
LocatieTheater Heerlen
Prijs€ 12.50
InfoDuur: 90 min
www.rollingbeatles.nl
 
 
Archief 20 jaar CN!!
Festival 2011
Festival 2010
Coproductie+
Festival 2009
Festival 2008
Festival 2007
Festival 2006
Festival 2005
Festival 2004
Festival 2003
Festival 2002
Festival 2001
Festival 2000
Festival 1999
Festival 1998
Festival 1997
Festival 1996
Festival 1995
Festival 1994
Festival 1993
Festival 1992
Festival 1991