CulturaNova Twitter  CulturaNova Facebook 
 
 
 


 

POW Ensemble

Context

Het Haagse POW Ensemble presenteert Context: een multimediavoorstelling over het nieuws van de dag, de hypes, en de schreeuwerigheid en hijgerigheid van de nieuwsvoorziening. Vijf redactiemedewerkers van een virtuele krant proberen zich staande te houden in een vliegende 'global' storm van tekst, beelden en geluid. Als snelle datawerkers halen ze elke deadline en schuwen ze de grote thema's van het dagelijkse nieuws niet. Typend, zingend, sprekend, spelend, met computers, muizen en minicamera's, dwars door interfaces en netwerken op zoek naar CONTEXT, RUIS en HYPES want daarmee kan men scoren. In deze voorstelling worden mobieltjes nu eens niet gesmoord maar mogen van zich laten horen. 

Context speelt in op het fenomeen dat journalisten er alles aan doen om de nieuwsconsument aan zich te binden – hij mag niet wegzappen. Maar wie op basis van louter nieuwsconsumptie probeert de eigen tijd te duiden, zal al gauw wegzakken in een moeras van sombere conclusies of zelf regelrechte paniek. In de voorstelling reageert POW Ensemble ter plekke op nieuws van de dag en voegt daar een verregaande context aan toe.

POW Ensemble maakt muziek met computers en brengt live elektronica op het podium: een gezelschap voor kamermuziek maar dan in de stijl van de 21e eeuw. Een concert van POW Ensemble is uniek. De muzikanten improviseren en gebruiken elektronische en akoestische instrumenten door elkaar. Het ensemble staat open voor allerlei muziekstijlen, zoals improvisatie, hedendaagse composities, niet-westerse muziek en popmuziek.

Han Buhrs en Jannie Pranger - zang en teksten
Yvonne Kroese - beeld, video, zang
Chad Langford - computer, live elektronica
Luc Houtkamp - computer, live elektronica en composities

Context van POW Ensemble is te zien tijdens Tijdverdrijf, een kunstmanifestatie rondom ‘slow-art’ in het Schutterspark in Brunssum.

Mede mogelijk gemaakt door Huis voor de Kunsten Limburg.

Bestellenzaterdag 7 augustus van 21.30-22.30 uur
LocatieSchuttershuske in Schutterspark Brunssum (Heidestraat 20)
Prijsgratis
Infowww.powensemble.nl/context.html
www.hklimburg.nl/beeldendekunst

www.burana.nl
 
 
Archief 20 jaar CN!!
Festival 2011
Festival 2010
Coproductie+
Festival 2009
Festival 2008
Festival 2007
Festival 2006
Festival 2005
Festival 2004
Festival 2003
Festival 2002
Festival 2001
Festival 2000
Festival 1999
Festival 1998
Festival 1997
Festival 1996
Festival 1995
Festival 1994
Festival 1993
Festival 1992
Festival 1991