CulturaNova Twitter  CulturaNova Facebook 
 
 
 
 

Les Commandos Percu

B.P.M. Bombs Per Minute – Tres Méchant(s)

Urban slagwerk + vuurwerkspektakel / Cultura Nova festivalafsluiting

Het Franse gezelschap Les Commandos Percu staat bekend om de spectaculaire slagwerkconcerten waarbij ze de nodige effecten gebruiken. Ze hebben de kleur van aarde en de kracht van een vulkaan! Ze hebben het vermogen om collectieve emoties op een artistieke wijze op te roepen. Met de voorstelling B.P.M. Bombs Per Minute (Tres Méchants) zullen ze het eenentwintigste festival Cultura Nova op bijzondere energieke wijze afsluiten.

Bewapend met hun percussie instrumenten spelen ze hun eigen ritmische composities. Ze creëren hun eigen Urban folklore. Ze beschouwen zich zelf als van nergens, maar komende als het ware van overal, dicht bij de mythe van de Afrikaanse Speaking Drum. In de voorstelling worden geen woorden gebruikt. De drums spreken. De voorstelling gaat over de kracht van het moment van creatief  creëren. Het zijn topmomenten, expressief getoond met het gebruik van percussie, vuur en vuurwerk. Overal waar Les Commandos Percu optreden worden ze enthousiast ontvangen door het publiek, vanwege hun verbeelding en hun creativiteit. 

Gil Pressnitzer, publicist, programmeur en cultureel entrepeneur schreef: “Les Commandos Percu herinneren ons eraan dat we leven op een bal van vuur en dat er geen grotere tovenarij is, dan deze fusie met de cirkel van vuur die de schaduwen verwijdert en mensen dichterbij brengt. Duizelingwekkend, vuurwerk van emoties, roepen gevoelens op van het aanraken van de essentie van de mensheid, Les Commandos Percu scheppen in hun visie een soort initiatie van onze menselijke conditie in zijn verschrikkelijke en elementaire schoonheid.“

Datum en Tijdzondag 4 september 22.00 uur
LocatieBurg. Van Grunsvenplein, Festivalplein Heerlen
PrijsGratis
InfoLanguage No Problem.
www.commandospercu.com

Trailer YouTube
 
 
Archief 20 jaar CN!!
Festival 2011
Festival 2010
Coproductie+
Festival 2009
Festival 2008
Festival 2007
Festival 2006
Festival 2005
Festival 2004
Festival 2003
Festival 2002
Festival 2001
Festival 2000
Festival 1999
Festival 1998
Festival 1997
Festival 1996
Festival 1995
Festival 1994
Festival 1993
Festival 1992
Festival 1991