CulturaNova Twitter  CulturaNova Facebook 
 
 
 
 

Vladimir Mishukovlni

Polnopolunie

Fototentoonstelling

Polnopolunie is een fototentoonstelling van de bekende Russische fotograaf Vladimir Mishukov. Hij fotografeerde de wereldberoemde clown Slava Polunin, volgens The Times ‘de grootste clown in de wereld’. De samenwerking van de twee bijzondere artistieke geesten leverde een fantastische serie foto’s op. Polnopolunie is de samenvoeging van een aantal Russische woorden die samen vrij vertaalt iets als ‘Volle halve maan’ betekent, een woordspeling op de naam van de artiest, Polunin en verwijst naar Slava’s SNOWSHOW.

De fotograaf begon eerst op het podium foto’s te maken van Slava onder het oog van het publiek. Daar kreeg hij het idee om verder te gaan dan de show en foto’s van Slava te gaan nemen in de beslotenheid van zijn huis, in de buurt van Parijs, waar de grote clown woont sinds 2002. Landelijk beelden, waar August met een enorme rode neus gecombineerd met zijn gele kleding de natuurlijke elementen omarmt. Zoals in de foto waar Slava met zijn karakteristieke grime met gesloten ogen zachtjes tegen een boom rust. Er is meer in het beeld dan je met je ogen ziet… Een adembenemende poëzie. Clown of gewoon naturel, je wordt geconfronteerd met Slava in al zijn menselijkheid.

De fotograaf gebruikte verschillende locaties (natuur, een slaapkamer, de scène) en verschillende methoden: zwart-wit of kleur, dominantie van groen, geel of wit. De gekozen foto’s zijn groot afgedrukt. Ze geven de toeschouwer de gelegenheid om een beeld te krijgen van de poëtische clown Slava. Het zijn foto’s van grappige en soms ontroerende momenten. Vladimir Mishukov geeft zijn foto’s geen titel, hij probeert de kijker te raken en te bewegen om zelf in te vullen wat de foto bij hem of haar oproept.

Fotoboek
Er is een fotoboek van deze prachtige tentoonstelling beschikbaar. De boeken komen uit Rusland en helaas zijn een prijs en levertermijn op dit moment nog niet bekend. U kunt een boek reserveren via info@culturanova.nl of tijdens het festival aan de informatiebalie van het productiekantoor van Cultura Nova, in het voormalige theatercafé van Theater Heerlen aan het Burg. van Grunsvenplein.

Datum en Tijdvrijdag 26 augustus t/m zondag 4 september 14.00-17.00 uur (en bij voorstellingen)
vernissage: zaterdag 27 augustus 16.00 uur
LocatieTheater Heerlen, Burg. van Grunsvenplein 145
Prijsgratis
Infowww.mdf.ru
 
 
Archief 20 jaar CN!!
Festival 2011
Festival 2010
Coproductie+
Festival 2009
Festival 2008
Festival 2007
Festival 2006
Festival 2005
Festival 2004
Festival 2003
Festival 2002
Festival 2001
Festival 2000
Festival 1999
Festival 1998
Festival 1997
Festival 1996
Festival 1995
Festival 1994
Festival 1993
Festival 1992
Festival 1991