CulturaNova Twitter  CulturaNova Facebook 
 
 
 
 

Voalá Project

Muaré

Openingsvoorstelling Cultura Nova

Voalá Project is een acrobatengroep uit Spanje en Argentinië die de lucht als podium gebruikt; luchtacrobatiek gecombineerd met dans en performance. Het gezelschap geniet internationale faam met hun spectaculaire luchtshows uitgevoerd op de sensuele muziek van de rockband Duchamp Pilot.

Voalá Project is voor het eerst in Nederland met de nieuwste voorstelling Muaré en opent de eenentwintigste editie van Cultura Nova. Roberto Strada en Gaston Iungman, artistiek directeur en componist, zijn sterk beïnvloed door optische kunst en de verrassingseffecten die dat teweegbrengen. Wat we zien is een illusie en toch ook weer niet. Sluit je ogen en geef je over om samen met de acteurs een ongelooflijke vlucht te maken.

Welkom in het universum van Muaré!

In een caleidoscoopachtig mobiel voeren acteurs een soms letterlijk adembenemend spannende choreografie uit, geïnspireerd op parachutespringen en waterballet. Dertig meter boven de grond bewegen ze in deze technisch geavanceerde installatie boven de hoofden van het publiek. Strada en Iungman proberen een gevoel van tijd te vangen in een imaginaire toekomst waarin kunst en wetenschap hand in hand gaan en emotionele grenzen worden opgeheven. Is het Free Art? Is het poëzie? Is het magie? Daar waar geen beperkingen zijn is alles mogelijk.

Artistiek directeur Roberto Strada komt uit de beeldende- en installatiekunst en was eerder artistiek leider van groepen als Entartete Kunst en Grupo Puja! Zijn voorstellingen en installaties zijn te zien op internationale evenementen en festivals. Gaston Iungman is componistproducent en sinds de jaren ’90 gespecialiseerd in elektronische muziek en geluidsexperimenten. De rockband Duchamp Pilot is geïntegreerd in Voalá Project. Gaston Iungman schrijft en componeert de muziek en speelt (gitaar en keyboard ) in deze live band.

Datum en Tijdvrijdag 26 augustus  22.00 uur
LocatieBurg. Van Grunsvenplein Heerlen, festivalplein
PrijsGratis
InfoLanguage No Problem.
Voalá Project op YouTube
 
 
Archief 20 jaar CN!!
Festival 2011
Festival 2010
Coproductie+
Festival 2009
Festival 2008
Festival 2007
Festival 2006
Festival 2005
Festival 2004
Festival 2003
Festival 2002
Festival 2001
Festival 2000
Festival 1999
Festival 1998
Festival 1997
Festival 1996
Festival 1995
Festival 1994
Festival 1993
Festival 1992
Festival 1991